* HAR DU NOEN MINUTTER SÅ LES DETTE

Har du 5 minutter til overs? Inviter venner, familie, kollegaer og andre bekjente til forumet. Du kan hjelpe forumet å bli større :thumbsup: jakt og fiskeforumet blir bedre jo flere vi er:)

Skrevet av Emne: Oppskrifter, Fisk - Kjøtt m.m  (Lest 1502 ganger)

Utlogget bardun

  • jakt og fiske
  • *
  • Innlegg: 18
Oppskrifter, Fisk - Kjøtt m.m
« på: Juli 30, 2009, 14:45:35 pm »
Her kan medlemene legge inn sine egne matoppskrifter,
legger denne som prioritert.
 ;) ;);)

 @show22

==   ==   ==   ==   ==   ==   ==   ==   ==   ==   ==   ==



Skal lage dette til middag en helg for kona!

Meny:

Forrett:

Hvitløksmarinerte scampi servert på en seng av tomater og asparges toppet med fersk parmesan.

Hovedrett:

Stekt filet av ishavsrøye på tynne skiver av loff. Serveres med mandelpotetpure og hurtigstekte friske og sprøe grønnsaker. Alt blir toppet med en fantastisk saus basert på hjemmelaget fiskekraft.

Dessert:

Ferske og nyplukkede rips i fløte og sukker – en tradisjonsrik Norsk dessert.

Her er linker til oppskriftene:
Røye:http://dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Fisk-og-skalldyr/Hvit-fisk/Stekt-ishavsr%C3%B8ye
Saus: http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/ovnsbakt-ishavsroeye-med-smoersaus-750898.html
Potetpure: http://www.aperitif.no/index.db2?id=120274

Utlogget pettern

  • Forumeier
  • jakt og fiske
  • *****
  • Innlegg: 3114
    • http://www.fiskeforumet.net
Sv: Oppskrifter, Fisk - Kjøtt m.m
« Svar #1 på: Desember 10, 2012, 06:53:59 am »
Indrefilet av elg surret i bacon



Ingredienser
 
Antall porsjoner: 4

600 g indrefilet (150 g per pers)
8 baconskiver
pepper
smør
600 g små poteter, blansjert
20 rosenkål (5 per pers)
Tyttebær rørt med litt rømme

Fremgangsmåte:::
 

Start med potetene: Gi potetene et raskt oppkok i saltet vann. Avkjøl dem deretter i iskaldt vann, og tørk godt av dem. Sett til side.
 
Indrefileten renskjæres og surres inn i bacon, før det krydres med pepper.
 
Tilsett ca. 2 ss smør i en jernpanne. Når smøret er brunt legger du kjøttet i pannen. Stekes langsomt og jevnt til det er medium stekt.
 
Legg i de blansjerte potetene og stek sammen kjøttet den siste tiden.
 
Kjøtt og poteter tas ut av pannen og legges på tallerken.
 
Rør tyttebær eller tyttebærsyltetøy sammen med litt rømme, og legg en klatt på hver tallerken.
 
5 rosenkål pr. pers. stekes i skyen fra kjøttet og baconet før det legges på tallerken. Hell skyen over kjøttet og servér!
MVH PETTERN

Utlogget pettern

  • Forumeier
  • jakt og fiske
  • *****
  • Innlegg: 3114
    • http://www.fiskeforumet.net
Sv: Oppskrifter, Fisk - Kjøtt m.m
« Svar #2 på: April 09, 2013, 21:42:44 pm »
Ørret i kål med kremet smørsaus

Slik gjør du



Skyll ørretene godt i rennende kaldt vann, rens fisken og skjær ut filetene. Bruk en myk fileteringskniv. Skjær av hodet, skjær ned ved halefinnen og følg benet til fileten løsner. Legg ørretfileten med skinnsiden ned, før kniven langs skinnet til dette løsner. Renskjær fiskefileten og plukk ut små ben som sitter i fiskestykket.
Legg to og to fiskefileter mot hverandre, krydre med litt salt og pepper mellom filetene og lag fire pakker med ørretfilet i kålbladene. Dekk bunnen av en ovnsform med kokende vann, og plasser kålpakkene på rist over formen. Bakes i ovnen på 180 grader i 12-15 minutter. Smørsausen lages ved å piske eggeplommer blandet med sitronsaft og sennep over kokende vannbad til den tykner. Når massen er tykk og luftig, piskes klaret smør inn i sausen. Til slutt vendes halvpisket kremfløte i sausen, før den smakes til med salt og pepper.
Ta av de ytterste bladene på kålen, kok disse møre i saltet vann. De legges deretter over i isvann, slik at de beholder den friske grønne fargen. Savoykålen trenger ca. 4-5 minutter i kokende vann for å bli mør, Bruker du for eksempel nykål, trenger denne kortere koketid. Rens og kok mandelpotetene til de nesten er møre. Del potetene i to, ha i litt smør og finhakket persille og hold varm til servering. Aspargesene fosskokes i godt saltet vann i ca. 4-5 minutter.

4 stk  ørret fileter
1 stk  hodekål savoykål   
400 g  mandelpotet   
12 stk  asparges aspargestopper   
persille finhakket   
salt   
pepper   

Smørsaus 

3 stk 
eggeplomme 
 
1 ts  dijonsennep   
smør klaret   
   
sitron saften 
 
4 ss  kremfløte halvpisket til krem   
salt   
pepper
« Siste redigering: April 09, 2013, 21:49:30 pm av pettern »
MVH PETTERN