* HAR DU NOEN MINUTTER SÅ LES DETTE

Har du 5 minutter til overs? Inviter venner, familie, kollegaer og andre bekjente til forumet. Du kan hjelpe forumet å bli større :thumbsup: jakt og fiskeforumet blir bedre jo flere vi er:)

Skrevet av Emne: Knut Syrstad hjelpefond  (Lest 1240 ganger)

Utlogget Blanklaks

  • Administrator
  • jakt og fiske
  • *****
  • Innlegg: 306
Knut Syrstad hjelpefond
« på: August 01, 2012, 03:22:35 am »
Knut Syrstad hjelpefond

Sitter i sofaen og tenker tilbake på laksen jeg tok i kveld. Blank, fin, stor og tung, og jeg kjenner hvor glad jeg er over å få oppleve dette gang på gang. Samtidig blir jeg mer og mer klar over at det er noe veldig viktig som mangler, nemlig det å kunne få glede meg over laksefangstene sammen med tvillingbror Knut.
Da vi startet å fiske laks i Orkla for over 30 år tilbake, var Knut der sammen med meg hver eneste gang og det var bare veldig sjelden at vi ikke delte disse opplevelsene. Nå er det dessverre mer og mer sjelden at jeg får se Knut i elva og jeg er i ferd med å forstå at det kanskje ikke blir så mye mer tid sammen med han igjen. Knut er nemlig dødssyk og jeg er helt fortvilet.

I Norge eksisterer det ikke noe behandlingsopplegg som kan gjøre Knut frisk, og alt legene kan tilby, er eventuelt noe behandling som kan lindre de verste plagene.

Våren 2004 ble det opprettet et fond og en innsamlingsaksjon ble satt i gang for Knut i flere land. Tanken bak dette var å få muliggjort en eventuell behandling i utlandet, og da først og fremst i USA. En utrolig giverglede resulterte i at mye penger kom inn, og det var direkte rørende å oppleve det enorme engasjementet som ble vist i forbindelse med dette.
Behandlingen som ble startet i Norge, viste seg imidlertid å virke bedre enn først antatt, og ett år senere ble Knut friskmeldt fra sykdommen. Pengene som hadde kommet inn, ble da gitt til det ledende kreftsenteret på testikkelkreft i USA, med dr.Einhorn i spissen.
Seks år senere, og etter tre nye tilbakefall, fikk Knut, som den aller første i Norge, prøve en helt ny og eksperimentell kur utviklet nettopp av dr. Einhorn og hans team i Indiapolis. Kuren hjalp Knut til å slå kreften tilbake for en stund, men symptomene kom dessverre tilbake, og kort til etterpå ble det konstatert nytt tilbakefall og nå med null sjanse for helbredelse.

Som tvillingbror er jeg maktesløst vitne til at Knut bare går og venter på å dø! Det fikser jeg ikke lenger, og det står klart for meg at jeg nå bare må forsøke alt det jeg kan i et desperat forsøk på å hjelpe broren min. Viktigst er at Knut nå ikke bare gir opp, og han er nå i en situasjon hvor jeg mener at han må forsøke det som forsøkes kan, og da også behandling som strekker seg ut over vanlig skolemedisin i både inn- og utland. Knut har tidligere vært meget skeptisk til dette, samtidig som han har hatt klokketro på behandlingen han har blitt tilbudt her i Norge. Det har han fortsatt, men er samtidig mye mer åpen for å ”se seg rundt,” og er klar på at tiden er inne for å legge alt av eventuelle fordommer til siden og forsøke andre alternativer.

For å kunne gjennomføre dette, kreves det penger. Penger som verken Knut eller jeg har nå, og dette er et rop om hjelp fra meg til dere slik at jeg kanskje kan få hjulpet broren min.

Alle bidrag mottas med STOR takk, og vil bli kjærkomment mottatt og virkelig lagt merke til. Om ikke annet ønskes, vil alle bidrag bli behandlet anonymt.
Knut er inneforstått med og er klar over at jeg gjør dette.

Bidrag kan føres over til HARSTAD SPAREBANK, Knut Syrstad hjelpefond.
Kontonummer 4730.06.29322

Vennlig hilsen
Trond Syrstad
Mvh
Blanklaks